Cartea:   » »

Cărți

Rugaciune pentru graul sau faina ce se va spurca

Rugăciune pentru grâul sau făina ce se va spurca, sau pentru altceva de acest fel

Domnului să ne rugăm.

(letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce întru rânduiala Ta cea după trup ai învăţat că nu spurcă pe om cele ce intră în gură, ci toate sunt curate celor curaţi; Care prin vasul Tău cel ales, marele Pavel apostolul, ne‑ai învăţat pe noi să credem că sunt bune toate cele zidite de Tine, care se sfinţesc prin cuvânt dumnezeiesc şi prin rugăciunea cea către Tine, însuţi şi acum, Stăpâne, milostiveşte‑Te spre neputinţa noastră; binecuvintează grâul acesta cu darul Tău şi cu iubirea de oameni, prin binecuvântarea şi prin stropirea acestei ape sfinţite întru numele Tău. Şi toată şovăirea pentru spurcăciunea sau pentru necurăţia ce a căzut în el după meşteşugirea diavolului depărteaz‑o din gândul robilor Tăi. Şi prin nădejdea cea întru Tine şi prin adeverirea îndurărilor Tale dă‑le lor să se împărtăşească din merindele acestea, şi mulţumind sfântului Tău nume să se păzească neosândiţi. Că Tu eşti Cel ce binecuvintezi şi sfinţeşti toate şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi Bunului şi de viaţă Făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Cuvinte cheie: , , ,

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul