Cartea:   » »

Cărți

Rugaciune la sadirea viei

Rugăciune la sădirea viei

Se face mai întâi sfinţirea cea mică a apei.

Domnului să ne rugăm.

(letrină două rânduri) Doamne Iisuse Hristoase, Tu eşti Viţa cea adevărată şi Tatăl Tău este lucrătorul. Tu şi pe Apostolii Tăi mlădiţe i‑ai numit. Tu şi pe Israel ca pe o viţă, scoţându‑l din Egipt, l‑ai răsădit în pământul Tău, izgonind neamurile. Aşa şi acum, Stăpâne, vino spre viţa aceasta, sădeşte‑o, înrădăcineaz‑o şi pune mila Ta în ea. Dă‑i păzitor ajutorul Tău; îngrădeşte intrările şi ieşirile viei cu purtarea Ta de grijă. Fereşte‑o pe ea şi tot cuprinsul ei: de grindină, de ger, de polei năpraznic, de îngheţ, de vânturi arzătoare, de furtună şi de toată năpădirea vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Caută şi cercetează via aceasta, pe care a sădit‑o dreapta Ta, ca să‑şi dea la vreme roadele ei, şi să ne învrednicim şi noi să o culegem şi să‑Ţi aducem rod din ea spre prefacere în Sângele Hristosului Tău. Că Ţie se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi Bunului şi de viaţă Făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Cuvinte cheie: ,

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul