Cartea:   » »

Cărți

Rugaciune care se citeste bolnavului cu sfanta copie

Rugăciune care se citeşte bolnavului cu sfânta copie.

 

Preotul face începutul: Binecuvântat este Dumnezeul nostru…, Sfinte Dumnezeule…, Preasfântă Treime…, Tatăl nostru…, Că a Ta este împărăţia…, Doamne miluieşte (de 12 ori), Slavă… Şi acum…, Veniţi să ne închinăm… (de 3 ori) şi

 

PSALMUL 69:

(letrină două rânduri) Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să‑mi ajuţi mie grăbeşte‑Te! Să se ruşineze şi să se înfrunte cei ce caută sufletul meu; să se întoarcă înapoi şi să se ruşineze cei ce‑mi voiesc mie rele. Să se întoarcă îndată ruşinaţi cei ce‑mi grăiesc mie: «Bine, bine!» Să se bucure şi să se veselească de Tine toţi cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, şi să zică pururea, cei ce iubesc mântuirea Ta: «Slăvit să fie Domnul!» Iar eu sărac sunt şi sărman, Dumnezeule, ajută‑mă! Ajutorul meu şi Izbăvitorul meu Tu eşti, Doamne, nu zăbovi.

 

Şi aceste tropare:

Răstignit fiind Tu, Hristoase, a pierit tirania şi s‑a călcat puterea vrăjmaşului, căci nici înger, nici om, ci Tu însuţi, Doamne, ne‑ai mântuit pe noi, slavă Ţie.

 

Slavă…

Ne‑ai răscumpărat pe noi din blestemul Legii cu scump sângele Tău; pe cruce fiind răstignit şi cu suliţa împuns, nemurire a izvorât oamenilor, Mântuitorul nostru, slavă Ţie.

 

Şi acum…, al Născătoarei:

Cu suliţa în coasta Ta împungându‑Te, o, Hristoase al meu, din blestem ai izbăvit pe cea care a fost zidită din coasta omenească, care a fost pricină pierzării tuturor oamenilor.

Cuvinte cheie: , ,

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul